top of page
15025611_1023533111105766_4755513034804419107_o.jpg

54e Novembervieren

3 November 2024

Roeiwedstrijd over 4 kilometer op de Amstel met finish bij K.A.R. & Z.V. 'De Hoop'

Nieuws

OpgeletWerkzaamheden aan de bruggen

Roeiers: Voor de wedstrijdbaan zijn de 2 westelijke bruggaten van de Berlagebrug beschikbaar, voor het overig vaarverkeer en roeiers die terugroeien zijn de 2 oostelijke bruggaten beschikbaar. Het middengat is afgesloten, geen doorvaart mogelijk. Zie details baan voor meer informatie.

Fietsers: Je zal een stukje moeten omfietsen over de hulpbrug van de Berlagebrug. Ook bij de Rozenoordbrug zijn er werkzaamheden en is de Amsteldijk is opgebroken. Er liggen rijplaten, pas op voor de gladheid.

Thé dansant aan de Amstel

Op zondag 5 november organiseert De Hoop in het kader van haar 175 jarige bestaan naast de  Novembervieren roeiwedstrijd nóg een sportieve activiteit! Van 15.30 tot 19.00 uur kan je een dansje wagen in de Grote Sociëteit van De Hoop! DJ mister Higgs aka Pim van Oppenraaij draait dan tal van klassiekers en actuele hits. Dus roeiers en publiek, kom allemaal je spieren weer opwarmen en dans de sterren van de hemel!

Bereikbaarheid De Hoop

Let op: bij het ophalen en terugbrengen van de rugnummers en het ophalen van de medailles:

De Hoop is per auto slecht te bereiken. Raadpleeg uw routeplanner, ook voor het botenwagenterrein bij RIC en de Berlagebrug.

Loting online

De loting is gepubliceerd, ga naar de deelnemersinformatie voor meer informatie.

Weerstoplicht

Het "weerstoplicht" is een visuele indicator die wordt gebruikt om de status van een roeiwedstrijd aan te geven op basis van de heersende weersomstandigheden op een bepaald moment. Het helpt bij het snel en duidelijk communiceren van de situatie aan deelnemers, coaches en andere betrokkenen te geven.

  • Rood Weerstoplicht: de wedstrijd is afgelast vanwege extreem ongunstige weersomstandigheden. De veiligheid van deelnemers kan niet worden gegarandeerd, en de wedstrijd gaat niet door.

  • Oranje Weerstoplicht: er zorgen zijn over de weersomstandigheden, maar de wedstrijd is nog niet afgelast. Roeiers moeten extra waakzaam zijn en zich voorbereiden op mogelijke vertragingen of wijzigingen in het schema. Dus volg de communicatie op de website. De organisatoren zullen de situatie nauwlettend volgen en verdere beslissingen nemen op basis van de evoluerende weersomstandigheden. 

    • 1 dag voor de wedstrijd 18:00
      Er bestaat een risico dat een of meerdere blokken op de wedstrijddag zelf worden afgelast. Houd de website goed in de gaten.

    • Op de wedstrijddag: 07:30 
      Per blok wordt aangegeven wat de weersverwachting wordt en of er een kans is op afgelasting. Per startblok kan oranje worden afgegeven of voor alle blokken. Zodra een startblok is gestart en nog op oranje staat kan het zijn dat ook gedurende het blok er tot afgelasting wordt overgegaan door de driehoek. Indien een startblok op groen is gezet gaat de wedstrijd door zoals gepland staat.

  • Groen Weerstoplicht: de wedstrijd zoals gepland doorgaat. De weersomstandigheden zijn geschikt voor een veilige voortgang van de race. Roeiers en coaches moeten zich voorbereiden om de wedstrijd te starten op het geplande tijdstip zoals in de loting is aangegeven.

De beslissing voor doorgang van de wedstrijd ligt bij de Hoofd jury, Wedstrijdleider(s) en Algemene veiligheid, nautisch beheer & stremming.

Blok 1

Groen stoplicht.jpg

Blok 2

Groen stoplicht.jpg

Blok 3

Groen stoplicht.jpg

Novembervieren dankt partner:

Logo Mokumboot.png

Stap op bij één van de zes locaties van Mokumboot en geniet met je vrienden van een heerlijke boottocht door de Amsterdamse grachten.

Voor roeiers vraagt de toenemende drukte op de Amstel en de grachten extra focus op veiligheid tijdens het roeien. Vanaf 1 november 2022 is het verplicht om goed zichtbare kleding te dragen. 

Heb jij dit al aangeschaft?

Contact

Contact

Je kunt ons bereiken per e-mail via: novembervieren@karzvdehoop.nl

 

Adres: Weesperzijde 1046A | 1091 EH Amsterdam

bottom of page